Rode kool met appel



Ingrediënten:

1 kg rode kool
snufje zout
3 kruidnagels
2 tl suiker
2 laurierblaadjes
2 goudrenetten
1 el azijn
2 tl aardappelzetmeel




Bereidingswijze:

Maak de rode kool schoon en schaaf in zeer kleine stukjes.
(Je kunt hiervoor het beste de keukenmachine gebruiken)
Doe de rode kool in een pan en voeg een snufje zout, de kruidnagels,
de suiker, het laurierblad en een bodempje water toe.
(de kruidnagel en het laurier moet je straks weer verwijderen,
dus steek de kruidnagel in het laurier en leg het bovenop) Breng
de groenten snel aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de
rode kool in ca 25 minuten gaar worden. Voeg na de eerste 15 minuten
de grof geraspte appel toe samen met de zijn. Roer goed door en kook
de kool nog 10 minuten. Verwijder de kruidnagel en het laurier.
Roer het aardappelzetmeel tot een papje met wat water en voeg dit
al roerende toe. Smakelijk

Home