Rode kool met appel |
Ingrediënten: 1 kg rode kool snufje zout 3 kruidnagels 2 tl suiker 2 laurierblaadjes 2 goudrenetten 1 el azijn 2 tl aardappelzetmeel |
Bereidingswijze: Maak de rode kool schoon en schaaf in zeer kleine stukjes. (Je kunt hiervoor het beste de keukenmachine gebruiken) Doe de rode kool in een pan en voeg een snufje zout, de kruidnagels, de suiker, het laurierblad en een bodempje water toe. (de kruidnagel en het laurier moet je straks weer verwijderen, dus steek de kruidnagel in het laurier en leg het bovenop) Breng de groenten snel aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de rode kool in ca 25 minuten gaar worden. Voeg na de eerste 15 minuten de grof geraspte appel toe samen met de zijn. Roer goed door en kook de kool nog 10 minuten. Verwijder de kruidnagel en het laurier. Roer het aardappelzetmeel tot een papje met wat water en voeg dit al roerende toe. Smakelijk |